In order to view this object you need Flash Player 9+ support!

Get Adobe Flash player

KLEDING

Juiste kleding is bij schaatsen en skeeleren heel belangrijk. Het geeft u bescherming als u valt en het beschermt u tegen kou en onderkoeling. De kleding moet prettig zitten en u niet belemmeren in uw bewegingen. Kleding mag niet knellen maar ook niet flapperen. Teveel kleding veroorzaakt vochtverlies/transpiratie, te weinig leidt tot onderkoeling of bevriezing. Gaat u als recreant een tocht maken, neem dan een heuptasje mee. Hierin kunt u uw kleding doen als u het te warm mocht krijgen. Het is belangrijk om (bij veel wind) winddichte kleding te dragen. Als het overdag niet vriest is het aan te bevelen kleding te dragen die lucht vasthoudt in verschillende lagen. Hierbij is de hoeveelheid niet bewegende lucht (dead air) van belang. Want beweging van lucht zorgt juist voor afgifte van warmte en dat moet u juist beperken.

Ook is er "kunststof" kleding verkrijgbaar. Speciale kunststofvezels die het transpiratievocht niet opnemen, maar naar buiten geleiden, zodat het verdampt. Speciale onderkleding, zoals Craft (tweezijdig weefsel) geeft o.a. optimaal draagcomfort, voorkomt afkoeling en voert transpiratie af en is zelfs verkrijgbaar met windbescherming. Deze kleding is voor actieve sporters in allerlei sporttakken geschikt, in zomer en winter. Bij schaatsen is er onderscheid tussen kleding voor op de kunstijsbaan en op natuurijs. Vooral temperatuur speelt daarbij een rol. Zelfs voor marathonschaatsers is het vaak een kwestie van kiezen en gokken om een goed evenwicht te vinden. Bereidt u daarom goed voor. Dat verhoogt het plezier in de schaatstocht. Laat u, voordat u tot aanschaf van kleding overgaat, goed voorlichten.

Piet Lagerwey Schaatsen en Skeelers heeft voor iedereen wat wils op het gebied van kleding. Functionaliteit, pasvorm en een sportieve uitstraling zijn de speerpunten waarop wij onze kledinglijn inkopen.

TEAMKLEDING

Wij kunnen uw speciale wensen voor teamkleding uit laten komen. Veel verenigingen dragen inmiddels teamkleding die door ons volledig naar wens is gemaakt. Vraag naar onze speciale actie waarin we onze naam als sponsoring op uw kleding teug laten komen.

ONZE LEVERANCIERS:

LogoKraft

LogoHunter

bioracerLogo-Forte-Sportswear

LogoVikingKleding